Welcome to Jabatan Warisan Negara   Click to listen highlighted text! Welcome to Jabatan Warisan Negara Powered By GSpeech
All for Joomla All for Webmasters

Jabatan Warisan Negara Siasat Penemuan Kapal Dagang Di Pekan

21 Jul 2014 0 comment  
Penemuan Kapal Dagang Di Pekan Penemuan Kapal Dagang Di Pekan

Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan dan Pelancongan Pahang Datuk SeriMohd Sharkar Shamsuddin berkata jabatan berkenaan akan melakukan siasatan berhubung penemuan bangkai kapal itu yang didakwa karam secara misteri di sungai itu lebih 100 tahun lalu.

"Kakitangan jabatan perlu menemu bual ketua kampung dan penduduk yang dikatakan menemui bangkai kapal berkenaan. Saya tidak mahu buat sebarang spekulasi dan kita meminta semua pihak turut tidak berbuat demikian," katanya pada sidang media di sini, Khamis.

Mohd Sharkar berkata beliau juga mengetahui penemuan kapal itu menerusi laporan media memandangkan tiada laporan berkaitan penemuan tersebut sebelum ini.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan kerajaan negeri akan memikirkan sesuatu yang boleh menjadikan penemuan itu sebagai satu lagi khazanah pelancongan di Pahang, jika dakwaan kapal itu milik British adalah benar.

Semalam, media melaporkan penemuan bangkai kapal berkenaan susulan paras air sungai Pahang yang menjadi semakin cetek akibat fenomena El Nino yang melanda negara ketika ini

Login to post comments
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Brown Green Pink Violet
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech