MESYUARAT JAWATANKUASA KERJA PROGRAM HARI WARISAN ARKEOLOGI LEMBAH LENGGONG BIL 1/2018

Tarikh : 12 September 2018 (Rabu

Masa : 11.00 Pagi

Tempat: Bilik Mesyuarat

               Rumah Rehat Lenggong

              33400 Lenggong, Perak

Satu Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Program Hari Warisan Arkeologi Lembah Lenggong telah diadakan pada 12 September 2018 (Rabu) bagi membincangkan dan menyelaras pengisian program serta agihan tugas setiap agensi berkaitan.

Program bakal diadakan pada 19 hingga  20 Oktober 2018 (Jumaat-Sabtu).  Lokasi yang dicadangkan adalah di Galeri Arkeologi Lembah Lenggong. Program ini  akan melibatkan kerjasama pelbagai pihak termasuk agensi kerajaan di peringat Negeri Perak, pelajar-pelajar dan komuniti setempat.

Program ini adalah bertujuan untuk mempertingkatkan kesedaran dan kefahaman mengenai kepentingan pemeliharaan dan pemuliharaan Tapak Warisan Dunia Arkeologi Lembah Lenggong khususnya kepada masyarakat umum. Disamping itu juga, program ini dapat menjalinkan hubungan kerjasama yang lebih erat antara jabatan/agensi di peringkat Negeri dan Persekutuan.

Majlis perasmian bermula jam 11.00 pagi dan dicadangkan akan disempurnakan oleh YB Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia. Antara pengisian program ini adalah program gotong royong, program Tunas Arkeologi, Forum Warisan dan kenduri rakyat.

 

 

Login to post comments
Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Brown Green Pink Violet
Layout Style
Select menu